DUMo downloaden

DUMo is een programma dat automatisch alle hardware herkent die op je computer is aangesloten en voor deze apparaten op zoek gaat naar updates voor de drivers.

Hoe zit dat precies?

Alle apparatuur die op je computer is aangesloten, van videokaarten tot printers, hebben een soort van eigen besturingssysteem. Dit programmaatje communiceert met de computer en is als het ware de bestuurder (driver).

Om je computer en alle aangesloten hardware vlekkeloos te laten draaien, moeten de drivers up to date zijn. Anders kan het gebeuren dat de communicatie misgaat, waardoor programma's crashen of apparaten zelfs niet meer willen werken.

Wat doet DUMo?

Er zit veel meer hardware op je computer aangesloten dan je waarschijnlijk weet, en dus ook drivers. Het is onbegonnen werk om iedere keer zelf uit te zoeken welke driver een update nodig heeft. Gelukkig kan DUMo dit automatisch voor je doen!

Als je het programma voor het eerst opent, zoekt DUMo je gehele computer af naar aangesloten devices. Deze komen in een gedetailleerde lijst te staan, waarbij ook wordt vermeld of de driver up to date (OK) is, of niet. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is in de lijst de devices te selecteren die een update nodig hebben en vervolgens op downloaden te klikken! De rest wordt voor je gedaan.

Functies en kenmerken:
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Automatische detectie van aangesloten hardware
  • Spoort updates van drivers op die corresponderen met jouw versie van Windows
  • Nederlandstalig

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Dr. Fone for iOS.