FlashFXP downloaden

FlashFXP is een FTP, FTPS en SFTP client voor Windows. Je kunt er veilig, betrouwbaar en efficiënt bestanden mee overzetten naar een externe server.

Wat is FTP?

File Transfer Protocol (FTP) is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Zo kun je op een FTP-server makkelijk je back-up opslaan, of bestanden bewaren om ruimte op je harde schijf te besparen. Verder wordt FTP vaak gebruikt door bedrijven die grote bestanden met elkaar moeten uitwisselen. Zo hoeft een belangrijk document niet constant te worden uitgewisseld, maar heeft het een centrale plek waar iedereen er zo bij kan.

FTP is eigenlijk een onveilige manier van werken. Dat komt omdat inloggegevens tot de FTP server onversleuteld over een internetverbinding worden verstuurd. Hackers kunnen deze gegevens dus makkelijk stelen, waardoor jij je bestanden en harde werk kwijt bent. Een veiliger alternatief is SFTP, een protocol dat door de meeste moderne clients wordt ondersteund. Ook door FlashFXP!

De term FTP is echter zo ingeburgerd, dat het nog steeds voor alle soorten manieren van bestanden uploaden naar een server wordt gebruikt. 

Om gebruik te maken van FTP zijn er 2 componenten nodig:

  • Een server waar de gegevens daadwerkelijk worden opgeslagen
  • Een client om toegang te krijgen tot de server, bestanden te uploaden, bewerken, etc.

Waarom FlashFXP?

Heb je altijd toegang nodig tot een grote verzameling aan bestanden, bijvoorbeeld om je website te onderhouden? Wil je zowel thuis als op het werk met bepaalde bestanden kunnen werken? Of wil je er gewoon zeker van zijn dat je nog bij belangrijke documenten kunt als je computer gecrasht is? Dan is FlashFXP een uitstekende oplossing! Als je dit programma via ons download, krijg je een free trial van 30 dagen. Tevreden? Dan kun je het programma eenmalig aanschaffen en er voor altijd plezier van hebben.

Belangrijkste functies:

  • Aan te passen snelheid
  • Wachtwoord beveiliging
  • Drag and drop om bestanden te uploaden
  • Nederlandstalig
  • Hervat uploads automatisch na een onderbreking
  • En nog veel meer

Het gaat hier om een free trial van FlashFXP. Ben je na de proefperiode tevreden? Dan kun je het programma aanschaffen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is TidyTabs.