Google Backup & Sync downloaden

Tot voor kort was er één applicatie voor het synchroniseren van al je bestanden tussen al je apparaten: Google Drive. Maar deze applicatie ging zich steeds meer en meer richten op mobiel, waardoor deze voor de computer een beetje achterbleef. Google heeft daarom besloten om de boel uit elkaar trekken. Vanaf maart 2018 wordt Google Drive niet meer ondersteunt op computers. Hiervoor in de plaats komt het (reeds bestaande) ‘Backup & Sync’, dat in directe verbinding staat met Google Drive.

Wat is Backup & Sync?

In de eerste plek is Backup & Sync een heel handig en gratis back-up programma. Het slaat foto’s en bestanden veilig op in Google Drive en Google Foto’s, zodat ze niet langer vastzitten op je computer en andere apparaten. Is je computer gegijzeld door bijvoorbeeld ransomware? Laptop gecrasht? Of in het water gevallen? Dan is er geen reden voor paniek: via je Google Drive account kun je dan nog gewoon bij je bestanden.

Backup & Sync is een verbetering ten opzichte van Drive, omdat je niet meer slechts één standaardmap kunt back uppen. Je kiest nu gewoon meerdere mappen die je graag veilig gesteld wilt hebben en de software gaat aan de slag.

Hoe werkt Backup & Sync?

Zeer eenvoudig. Start het programma op en log in. Vervolgens zie je bij ‘Mijn Computer’ alle mappen die ook in je bestandsbeheer staan. Klik vervolgens aan wat je wilt back uppen naar je Google Drive account en het programma gaat voor je aan de slag. Je hebt ook nog de keuze om foto’s naar Google Foto’s te uploaden.

Wil je gratis Google Drive gebruiken, dan kun je maar maximaal 15GB uploaden. Als je veel foto’s online wilt opslaan, gaan deze MB’s natuurlijk snel verloren. Google heeft hier een oplossing voor bedacht: het is mogelijk om ervoor te kiezen je foto’s en video’s in een minderen kwaliteit te uploaden. Dit bespaart een hoop ruimte! Verder zijn er verschillende (betaalde) abonnementen voor meer MB’s te krijgen.

  • Binnen 3 stappen een back-up
  • Tot 15 GB gratis
  • Gewoon met je eigen Google account
  • Direct uploaden naar Google Drive
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is EaseUS Data Recovery Wizard.