Macrium Reflect Free downloaden

Als je computer crasht of als je het slachtoffer wordt van ransomware, ben je in de regel al je belangrijke bestanden kwijt. Tenminste, als je geen degelijke back-ups maakt. Neem daarom geen risico's en download gratis het back-up programma Macrium Reflect Free. Hiermee maak je eenvoudig en periodiek een kopie van de inhoud van je harde schijf.

Voorkom ransomware aanvallen met een goed anti-malware programma.

Met Macrium Reflect Free kun je schijven:

  • Klonen
  • Imagen

Klonen

Je kunt ervoor kiezen om een letterlijke kopie van je schijf te maken, dit heet klonen. Bij een crash is het heel makkelijk om van deze kopie je nieuwe hoofdschijf te maken. Zo heb je binnen enkele tellen al je bestanden terug.

Imagen

Daarnaast is het met Macrium Reflect Free ook mogelijk om van je schijven een image-bestand te maken. De inhoud van je schijf wordt gecomprimeerd tot één enkel bestand die je op een externe schijf zet. Het voordeel hieraan: je kunt ook losse bestanden uit het image-bestand op een (nieuwe) computer zetten. Bij het klonen van je schijf is dit onmogelijk, dan moet je zelfs lege ruimtes of extra partities mee kopiëren.

Macrium Reflect Free werkt erg makkelijk. Zo kun je via 'Disk Image' de inhoud van je schijven met specifieke gegevens inzien. Vanuit hier selecteer je ook welk (gedeelte van een) schijf je wilt klonen of imagen.

Regelmatige back-ups

Met Macrium Reflect Free kun je daarnaast back-ups inplannen via de optie 'Scheduled Backups'. Selecteer de juiste locatie en kies de frequentie van jouw voorkeur en je bent ervan verzekerd dat je gegevens nooit kwijt zullen raken!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Hitman Pro.