ownCloud downloaden

Als je altijd en overal toegang wilt tot je belangrijkste bestanden en foto's kun je je aansluiten bij een online opslagdienst zoals Dropbox. Maar waarom maak je geen eigen cloud aan? Download gratis en veilig ownCloud.

Waarom ownCloud?

Hoewel Dropbox en Google Drive prima werken, is het probleem bij deze programma’s de plek waar de servers van deze 'cloud' zich bevinden. Dit zijn niet altijd landen waar ze streng omgaan met privacy- en veiligheidswetten. Daarom kan het verstandig zijn om je eigen online opslagplaats te creëren met ownCloud.

Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om aan de slag te gaan in je eigen wolkje. Je hebt ten eerste een eigen webserver nodig, die Php en MySQL ondersteunt.

Zo maak jij vervolgens je eigen Cloud:

1. Download ownCloud door op de knop hieronder te drukken en vervolgens de Web Installer for Shared Hosts te installeren.
2. Upload het .php-bestand naar de rootmap van een FTP-programma zoals FileZilla (vaak is dit www of http).
3. Start je browser en typ de locatie in van je setup-owncloud.php. Wanneer je op Enter drukt, start de ownCloud Setup Wizard. Klik op Next en volg de standaardprocedure om jouw ownCloud op te zetten.
4. De installatie is succesvol afgerond, dus nu kun je een beheerdersaccount aanmaken. Kies voor een uniek, niet te voor de handliggende gebruikersnaam en wachtwoord om het hackers niet te gemakkelijk te maken.
5. Je komt nu in jouw eigen ownCloud terecht. Uploaden, beheren en delen maar die bestanden!

OwnCloud is ideaal voor bedrijven

Deze gratis download is ideaal voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Zo stel je gemakkelijk in dat iedereen in jouw bedrijf toegang heeft tot de bestanden of een gedeelte daarvan.

OwnCloud is geheel gratis en in het Nederlands te downloaden. Het programma heeft een goede beveiliging en je werkt op je eigen server. Eenmaal geïnstalleerd is het gemakkelijk om je bestanden te openen en te delen op alle apparaten van Windows, Mac, iOS en Android.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is IsoBuster.