Privazer downloaden

Privazer is een gratis programma voor het opschonen van je PC. Net als andere schoonmaak programma’s zoals CCleaner, verwijdert Privazer gebruikerssporen, internetsporen en tijdelijke bestanden van je computer.

Maar hier houdt het niet op! Privazer heeft nog een aantal andere, handige mogelijkheden.

Hoe ziet het eruit?

Privazer is niet het meest mooie programma dat er te vinden is. Maar dit doet niets af aan de werking! Na de installatie kom je op een ietwat rommelig scherm met een selectiemenu. Hier kun je aangeven welke onderdelen er gescand moeten worden. Sommige onderdelen hebben nog wat subopties. Ben je klaar? Dan druk je op scan.

Hoe werkt het?

Privazer is een heel makkelijk programmaatje. Hierboven hebben we al kort uitgelegd wat je moet doen om een scan te starten. Een andere handige optie is dat je precies kunt selecteren welke internetbestanden er worden weggegooid. Zo kun je je automatische wachtwoorden bewaren, maar andere onzin gewoon in de prullenbak gooien. De eerste keer dat je Privazer gebruikt kan een scan al snel meer dan een uur duren. Dit komt omdat het programma standaard gebruik maakt van Secure Cleanup. Na deze eerste schoonmaakbeurt gaat het een stuk sneller. Bovendien heb je de optie om te kiezen voor een snelle 'turbo' opruiming, die maar enkele minuten duurt. Als je dit regelmatig doet is het een prima alternatief voor de grote opruiming.

Extra functies

Je kunt scans inplannen, zodat je er nooit meer aan hoeft te denken. Op deze manier wordt je PC periodiek opgeschoond en blijft deze snel en zonder problemen werken. Verder kun je bij de browserscan meteen zien wie welke site heeft gezocht. Makkelijk om even te checken wat je kinderen op de PC hebben gedaan!w

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Stellar Phoenix Data Recovery.