WSUS Offline Update downloaden

Als je oveel tijd in de trein doorbrengt, kun je net zo goed daar je Windows updates uitvoeren. Helaas gaat dit niet, want de internetverbinding is hier niet ideaal. Hetzelfde geldt voor updates uitvoeren als je in het buitenland bent en de WiFi is niet wat je gewend bent. Gelukkig is de redding nabij! Met het handige programmaatje WSUS Offline Update kun je, zoals de naam al verklapt, zonder internetverbinding tóch Microsoft updates uitvoeren.

Met WSUS Offline Update kun je:
  • Updates uitvoeren met een trage- of helemaal geen internetverbinding
  • Beschikbare updates van de ftp-server downloaden
  • Iso-bestand per taal of per besturingssysteem downloaden

WSUS Offline Update download de updates rechtstreeks van de ftp-server van Microsoft. Hiervoor selecteer je een besturingssysteem, een specifiek officepakket en een taal. Vervolgens maakt het programma een iso-bestand van de update. Via een cd of dvd kun je je computer nu weer helemaal bijwerken.

De download is gratis en biedt ondersteuning voor alle versies van Windows, waaronder Windows 10 en Server 2016. Hoewel het programmaatje niet bepaald de schoonheidsprijs wint, is het vooral erg gemakkelijk om altijd alle updates tot je beschikking te hebben. Juist vanwege de simpele interface is het erg gemakkelijk in gebruik en beschik je binnen no-time over de update die je zoekt.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Computer opschonen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is FreeCommander.