CleanMyPC downloaden

Hoe langer je je computer al gebruikt, hoe meer 'afval' je verzamelt. Denk aan cachefiles, logfiles en wat allemaal niet meer. Deze bestanden laten je schijfruimte dicht slibben en hebben invloed op de snelheid van het systeem. Gelukkig is er een oplossing: CleanMyPC spoort deze bestanden op en bepaalt snel welke veilig zijn om te verwijderen. Met een paar klikken heb je weer een schone, snelle PC.

Windows register schoon houden

Heb je al wel eens wat proberen te vinden in een kast gevuld met afval? De spreekwoordelijke speld in de hooiberg al gevonden? Waarschijnlijk niet. En dat is ook hoe het werkt met Windows register: wanneer het verstopt raakt met oude bestanden, heeft je systeem moeite om hier data te vinden. CleanMyPC houdt het register schoon, waardoor je computer snel blijft en nooit lang hoeft te zoeken.

Deïnstalleer op de juiste manier om je PC schoon te houden

De meeste Windows apps hebben hun eigen uninstallers. Heel handig, behalve dat ze vaak niet het hele programma verwijderen en een hoop nutteloze caches of toolbars achter laten. CleanMyPC verwijdert elk spoortje van elk programma dat je weggooit.

Nooit meer wachten op opstarten van het systeem

Duurt het bij jou ook eeuwen voordat je computer is opgestart? Dat komt omdat programma's die automatisch opstarten met Windows in de weg zitten. CleanMyPC laat je een lijst zien met deze programma's en je kunt ze met één klik uitschakelen. Er is geen makkelijker manier om je computer sneller te maken!

De slaapstand uitzetten

Deze functie verzamelt namelijk heel veel GB's aan data om je PC weer net zo op te starten als toen je deze afsloot. Ook als je het nooit gebruikt, worden er dingen opgeslagen. Handmatig deze functie uitzetten of aanpassen kan een heel karwei zijn, maar met CleanMyPC heb je dit snel gedaan.

Daarnaast kun je met CleanMyPC:

  • Superveilig internetten
  • In één handeling ongewilde toolbars en programma's uitschakelen
  • Snel en definitief data verwijderen 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is SecureAPlus.