O&O ShutUp downloaden

Om je Windows 10 zo goed mogelijk te laten werken, stuurt het dagelijks een heleboel informatie naar Microsoft. Met een reden uiteraard, zodat eerdere fouten en errors kunnen worden verholpen. Soms stuurt je PC alleen nét even wat meer info door dan jij zou willen. Met de kleine software O&O ShutUp kun je aan- en uitzetten wat je wel en niet wil doorsturen naar Microsoft!

Wat kun je met O&O ShutUp:
  • Aanpassen van beveiligingsinstellingen
  • Bescherm je privacy
  • Controle uitoefenen over locatievoorzieningen
  • Controle uitoefenen over Windows Updates
  • Instellingen over gebruikersdata en statistieken

Hoewel Windows 10 een handleiding heeft uitgebracht om de privacy instellingen te verbeteren, vinden wij O&O ShutUp veel handiger. In dit gratis programmaatje zie je in één oogopslag welke instellingen aan- en uitstaan. Oftewel, welke informatie wel en niet wordt verstuurd naar Microsoft.

Eén keer invullen, that's it!

Simpeler dan de interface van ShutUp10 kon het niet, maar dat is juist wat de software zeer gebruiksvriendelijk en begrijpelijk maakt. Met een schuifknopje zet je een functie aan- of uit, en that's it! Het programma belooft om de instellingen te allen tijden te bewaren, dus je hoeft ze niet na elke Windows update opnieuw aan te passen. Toch zal Microsoft wellicht controle willen uitoefenen, dus check het voor deze zekerheid af en toe!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Norton Security Premium.