RansomFree downloaden

RansomFree is software waarmee het mogelijk is om ransomware te voorkomen en te verwijderen.

Iets waarvan je hoopt het nooit mee te maken: een ransomware aanval. Ransomware is malware die je persoonlijke data ‘gijzelt’, met de (meestal valse) belofte om deze weer vrij te geven nadat jij een som geld hebt betaald. Op deze manier verdienen cybercriminelen miljoenen: iedereen zal proberen om emotioneel waardevolle bestanden zoals babyfoto's te redden.

Ransomware voorkomen: RansomFree

De meeste mensen denken (ten onrechte) dat ze met een antivirusprogramma goed zijn beschermd tegen ransomware. Helaas is dit niet zo: 99% van de ‘normale’ ransomware glipt tussen dit soort beveiligingen door. Wij raden daarom ten zeerste aan om software te installeren die zich speciaal richt op het voorkomen en verwijderen van ransomware. RansomFree is zulke anti ransomware software. 

Hoe werkt RansomFree?

Om dit te kunnen begrijpen, vertellen we eerst hoe ransomware zelf werkt. Via een beveiligingslek (bijvoorbeeld een gemiste update) in de software op je computer, kunnen cybercriminelen toegang tot jouw computer krijgen. Nadat de toegang is verkregen, wordt er ingewikkelde versleutelingssoftware op je computer gezet. Deze software is op afstand te bedienen en wordt ingezet om al jouw belangrijke bestanden en gegevens te gijzelen. Anti malware software kan hier bijna niets tegen beginnen, omdat de cybercriminelen hun werkwijze en codes bijna constant blijven aanpassen. Software zoals Malware Bytes Anti Malware 'leren' van situaties die eerder zijn voorgekomen en herkennen zo processen die niet helemaal in orde zijn. Maar omdat ransomware steeds verandert, is er niets te herkennen en kunnen de aanvallen dus gewoon door blijven gaan.

RansomFree is echter speciaal ontworpen om de gedragspatronen en algoritmes van ransomware te herkennen en meteen buiten spel te zetten. Traditionele beveiligingssoftware is hier niet toe in staat, waardoor je gevaar blijft lopen zonder extra maatregelen te treffen. 

Waarom RansomFree downloaden?
  • Na installatie meteen klaar voor gebruik
  • Vangt 99% van alle ransomware
  • Compleet gratis
  • Draait stilletjes op de achtergrond
  • Je hoeft zelf geen scan e.d. aan te zetten
  • Ransomware voorkomen en verwijderen
  • Anti ransomware software

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Prey Anti-Theft.