Tunnelbear downloaden

Met Tunnelbear laat je websites denken dat je in een ander land zit; bijvoorbeeld de Verenigde Staten, of Engeland. Dit is handig als je ooit wel eens de toegang bent ontzegd tot een bepaalde video op YouTube omdat je niet in het 'juiste gebied' woont, maar ook omdat je je gevens voor Jan en Alleman wilt afschermen als je op een openbaar netwerk zit. 

Via een VPN-verbinding internetten is een verstandige keuze: Je eigen ip-adres is niet langer zichtbaar voor websites en andere gebruikers. In plaats daarvan wordt het ip-adres van een server van Tunnelbear in een ander land geregistreerd. Zo zou je in theorie (illegaal) torrents moeten kunnen downloaden, of content bekijken die normaal gesproken niet in jouw gebied beschikbaar is.

Wat zijn de mogelijkheden van Tunnelbear:
  • Toegang krijgen tot content die niet beschikbaar is in jouw gebied
  • Gebruik maken van een compleet open en wereldwijd netwerk
  • Op reis veilig e-mailen, bankzaken regelen, etc.
  • Sneller content streamen
  • Locatie en ip-adres verbergen
  • Gebruikersdata, zoekgeschiedenis, etc. veilig stellen
  • Zonder risico gebruik maken van open-wifi verbindingen
Hoe werk het?

Tunnelbear is heel makkelijk te gebruiken: In het menu selecteer je het land naar keuze en met één klik zet je vervolgens de VPN-verbinding aan. Vervolgens kun je geheel anoniem surfen en genieten van toegang tot websites die normaal geblokkeerd zouden zijn.

Tunnelbear is beschikbaar voor PC, Mac, iOS en Android apparaten. Het programma is gratis tot 500MB per maand. Niet zo geschikt voor een grote Netflix binge dus, maar wel uitermate geschikt voor algemeen gebruik!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Norton Security Deluxe.