Pokémon Shuffle Mobile downloaden

We zijn bij Downloaden.nl vast niet de enige die al jaren wachten op een Pokémon-trainer app. Eindelijk is daar de mogelijkheid om een Pokémon game te spelen op iOS: de gratis app Pokémon Shuffle. Helaas nog steeds niet waar we precies op wachten, maar het is een begin.

Wandelend als Pokétrainer door de Pokéwereld, vechtend tegen andere trainers en ondertussen de Pokémon die je onderweg tegen komt verslaan en vangen. We dromen al jaren van een app zoals de game die wij, en zonder twijfel ook jij, jarenlang op onze Nintendo Gameboys en DS's speelden. Kleine deceptie: dat is Pokémon Shuffle Mobile niet. Vermakelijk is het echter wél. We leggen hieronder uit wat de app inhoudt.

Kenmerken van Pokémon Shuffle Mobile:
  • Speel meerdere levels
  • Maak combinaties van drie dezelfde Pokémon
  • Verzamel verschillende Pokémon en train ze
Val aan en vang!

In Pokémon Shuffle Mobile speel je dus een puzzel waarbij je drie dezelfde Pokémon wegspeelt. In elk level neem je het op tegen een andere Pokémon. Maak je een combinatie, dan doe je een aanval tegen deze Pokémon. Aan het eind van het level is het jouw kans! Je kunt de betreffende Pokémon vangen en toevoegen aan je verzameling. Het is zeker van belang welke Pokémon jij inzet, zo werkt een type Water erg goed wanneer je bijvoorbeeld Charmander (Vuur) wilt vangen.

Je krijgt in de gratis app elke keer drie hartjes. Die gaan verloren wanneer je een level speelt, zelfs wanneer je wint. Het vervelende is dat het een half uur duurt voordat een hartje terugkomt. Speel je het level dus niet uit, moet je hem opnieuw spelen en kost het je weer een hartje.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Pokémon Go.