The Battle for Wesnoth downloaden

The Battle for Wesnoth is een tactisch strategie spel, met high-fantasy elementen. Je moet een groot leger opbouwen en onbeschreven rekruten in geharde veteranen te zien veranderen. Als je hiermee klaar bent, is het zaak om je sterkste krijgers op te roepen en zo een dodelijke tegenstander te vormen waar niemand tegen is opgewassen!

Hoe vorm je legers?

Je hebt de keuze uit een groot aantal verschillende specialiteiten en vervolgens kun je handmatig de sterktes voor iedere 'skill' aanpassen. Zo creëer je een leger dat op ieder terrein en tegen iedere tegenstander onverslaanbaar is.

Wat is de bedoeling?

Wesnoth heeft heel veel verschillende verhaallijnen om mee te spelen. Vecht om de troon van Wesnoth (waarvan jij de erfgenaam bent) terug te veroveren, stap in de schoenen van een jonge officier die naar een toch niet zo slaperige outpost wordt gestuurd, ga op een bloedige missie om de verschillen Ork-stammen te verenigen, vernietig een groep ondode krijgers die zijn losgelaten door een duistere tovenaar (die toevallig ook je broer heeft gegijzeld), begeleid een groep elfen op zoek naar een nieuw thuis en ga zo maar door.

Wat kan je verwachten?

Er zijn op zijn minsten 200 verschillende legereenheden, 16 'rassen', 6 grote bondgenootschappen en honderden jaren aan geschiedenis. De wereld van Wesnoth is ontzettend groot en stopt alleen waar jouw creativiteit stopt. Je kunt namelijk ook zelf legereenheden ontwerpen, kaarten maken, scenarios schrijven en meer. Om het wat interactiever te maken, kun je maximaal 8 vrienden (of onbekenden) uitnodigen om mee te doen aan epische, multiplayer fantasy gevechten.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Angry Birds.