Goldendict downloaden

In deze digitale tijden kunnen we echt alles online opzoeken. Weet je niet precies wat ‘esthetisch’ bestekent? Google het! Geen idee wat ‘geflatteerd’ inhoudt? Zoek het op in een online woordenboek.

Maar wat nu als je geen toegang hebt tot een internetverbinding? Dan zul je het met je honger naar kennis best moeilijk krijgen. Vooral omdat er eigenlijk in geen enkel huishouden nog een encyclopedie of woordenboek te vinden is. Er is gelukkig een andere manier om je informatievoorziening op peil te houden: Goldendict. 

Wat is het?

Goldendict is een (offline) woordenboek, dat ook gebruik maakt van Wikipediapagina’s om zoekopdrachten te voltooien. Zo kun je altijd betekenissen van woorden, vertalingen en andere feitjes en weetjes opzoeken, zonder dat je daarvoor online hoeft te gaan.

Ook online handig

Toch is Goldendict ook handig als je wél online bent. Als je niet zeker weet wat een woord op een webiste betekent, of als je meer wilt weten over een begrip, kun je dit selecteren. Vervolgens duikt er een pop-up van GoldenDict op, waarin een directe uitleg staat.

Andere kenmerken:
  • Ondersteuning voor opzoeken en luisteren naar uitspraken
  • Via externe URL’s wordt ook informatie van websites in de zoekresultaten weergeven
  • Wikipedia wordt meegenomen in de zoekresultaten
  • Type suggesties
  • Woorden die je zonder leestekens of accenten spelt, worden toch gevonden
  • In verschillende tabbladen zoeken
  • Geheel gratis! 

BELANGRIJK: De woordenboeken zijn nog niet standaard in GoldenDict ingeladen. Je kunt deze los voor het programma downloaden via: goldendict.org/dictionaries. Online woordenboeken, andere informatieve websites en Wikipedia werken wel gewoon (mits je de URL zelf even invoert als bron). 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is RealVNC.